27 Jun

Achtergrond van de film "Tuintje in mijn hart"

De film "Tuintje in mijn hart" is een Nederlandse romantische komedie die werd uitgebracht in 2017. Geregisseerd door Marc Waltman en geschreven door Luuk van Bemmelen, speelt de film zich af in zowel Nederland als Suriname. Met een mix van humor, romantiek en culturele thema's neemt de film het publiek mee op een emotionele reis.

Verhaallijn en plot

"Tuintje in mijn hart" vertelt het verhaal van twee broers, Axel en Virgil, die met hun vader een Surinaams eethuis runnen in Nederland. Wanneer hun vader overlijdt, blijkt uit zijn testament dat ze hun ouderlijk huis in Suriname moeten verkopen om het eethuis te behouden. Dit brengt de broers terug naar hun geboorteland, waar ze worden geconfronteerd met familiegeheimen, liefdesperikelen en culturele verschillen.

Cast en crew

De film "Tuintje in mijn hart" heeft een getalenteerde cast, bestaande uit bekende Nederlandse acteurs en actrices. Jeroen van Koningsbrugge en Jan Kooijman vertolken de rollen van de broers Axel en Virgil. Andere prominente castleden zijn Eva van de Wijdeven, Fockeline Ouwerkerk en Pip Pellens.

De regie van de film is in handen van Marc Waltman, die bekend staat om zijn werk in zowel film als televisie. Luuk van Bemmelen heeft het scenario geschreven, waarbij hij humor en emotionele momenten combineert om het verhaal tot leven te brengen.

Inspiratie en productie

"Tuintje in mijn hart" is geïnspireerd door de culturele achtergrond van de regisseur Marc Waltman, wiens familie uit Suriname komt. Hij wilde een verhaal vertellen dat zowel het Nederlandse als Surinaamse publiek zou aanspreken en de rijke culturele diversiteit zou vieren.

De film werd geproduceerd door Farmhouse Film & TV Productions en is een samenwerking tussen Nederlandse en Surinaamse productiemaatschappijen. De opnames vonden plaats op verschillende locaties in Nederland en Suriname, waardoor de authentieke sfeer van beide landen goed tot uiting komt.

Conclusie

"Tuintje in mijn hart" is een hartverwarmende film die het publiek meeneemt op een emotionele reis vol humor, romantiek en culturele thema's. Met een getalenteerde cast en een inspirerend verhaal laat de film zien hoe liefde en familie verbonden zijn, ongeacht culturele verschillen.

+